els d l'Inquisició no avisaben..... cm canvien els temps, ens tornem mes civilizats ...

dimarts, de juliol 26, 2005 Edit This 0 Comments »
Les Brigades d'Abu Hafs al-Masri, que van reivindicar els atemptats del 7-J de Londres i els de Madrid, van llançar ahir una nova amenaça contra Occident. En aquesta ocasió, la nota apareguda a Internet assegura que "després de Londres, és el torn de Roma" i es dirigeix directament el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, a qui amenaça de convertir "Roma en un cementiri" si no retira les tropes desplegades a l'Iraq.
"Mentre hi hagi un sol soldat italià [a l'Iraq], tu, primer ministre, només pots esperar més i més sang". Totes les capitals europees han reforçat la seva seguretat, sobretot el Vaticà, considerat un dels possibles objectius dels terroristes islamistes.
La setmana passada, les Bridades d'Abu Hafs van renovar les seves amenaces contra els països de l'Europa occidental amb tropes a l'Iraq, forces dels "croats" segons Al-Qaida, si volen evitar "una guerra sagnant al servei de Déu". En aquella ocasió, el comunicat afirmava que "no hi haurà més missatges, només accions".
Anteriorment, l'agost de l'any passat el mateix grup va adreçar un ultimàtum al govern de Berlusconi similar en què s'amenaçava amb una onada d'atemptats que mai no es van materialitzar.
Els serveis secrets italians, que en aquestes últimes setmanes es dediquen a analitzar detingudament totes les amenaces que arriben contra Itàlia, sobretot des d'Internet, van destacar ahir que l'últim comunicat del grup de les Brigades Abu Hafs Al-Masri contra el país no és de fiar i van restar-li importància. Els serveis d'intel·ligència miren, d'aquesta manera, de calmar l'estat d'alarma general que impera les últimes setmanes al país.
L'amenaça que va aparèixer ahir en una web i en la qual es podia llegir que els terroristes volen "transformar Roma en un cementiri" podria ser obra -segons fonts dels serveis secrets, citades per les agències italianes- "fins i tot de dos fanàtics islàmics" i no d'un grup ben organitzat i amb infraestructura per dur a terme grans atemptats.
Segons aquests experts, que diàriament analitzen comunicats amenaçants, aquest tipus de missatge entra dins d'un estratègia general que pretén crear "por entre la població italiana" i que té com a objectiu "exercir el terrorisme psicològic", però des dels serveis secrets ahir asseguraven que no creuen que tingui una traducció efectiva.
Els experts apuntaven, a més, que el text que ahir va aparèixer a Internet és el mateix comunicat que van llançar contra Itàlia i altres països el 22 de juliol passat en el qual també es reivindicaven els atemptats fallits de Londres del dia anterior, però simplement amb algunes frases modificades.
El que sí que preocupa per ara a les autoritats i a l'espionatge italià és la possible proliferació de cèl·lules islamistes dins del país que poguessin estar preparant atemptats com els de Londres en el seu propi territori, tot i que els serveis secrets mantenen -per ara- una total discreció al voltant d'aquesta qüestió.
El mateix dia de la massacre del 7-J a Londres, Al-Qaida va celebrar que "la Gran Bretanya cremi amb por, terror i pànic" en un missatge publicat a Internet en què va llançar noves amenaces als executius de Dinamarca i Itàlia i els "governs croats", que "seran castigats de la mateixa manera" que el Regne Unit en cas que no retirin les tropes de l'Iraq i l'Afganistan.