ARTICLE TORRAOR 1: Dades perjudicials per a la salut mental dels fumador

dimarts, de setembre 07, 2004 Edit This 0 Comments »
Queeeeeeee??????direu molts, aquesta s'ha tornat boja, pos no!!!!!!!he decidit plenar el meu blog de tots aquells articles de revista q més magraden, i com que llegeixo molt..........apreparense, senyores

********************
(Cal que llegiu aquest article en mode=veu de Ramón Sanchez Ocaña, si, si, aquell metge del mític programa "Más vale prevenir", crec q era d TVE........ejem.......)
La despesa mitja d'un fumador es de 150.000 euros en tota la seua vida. Dit aixina, pareix una tonteria, pero lo cert es que si eixe fumador no ho siguera, s'hauria estalviat 25 millonaes de les antigues pessetes per a comprar-se un xalet a Benidorm o anar-se de creues durant 18 anys......Malgrat tot s'hauria privat dels innumerables avantatges dels que fa gala un fumador:
1.Disminució de la capacitat pulmonar i fatiga prematura: quan muntar a un septim pis sense ascensor es converteix en l'aventura de (sobre)viure....
2.Mal alè: amb eixa aura de persona interessant que t'otorga el tabac de lluny, feu l'intent de besar una nit de marxa a un/una no fumador/a que vaja sobri.....
3.Color groguenc de dits i dents:per qué vorer la vida de color de rosa podent esser posible viure desde eixe prisma solar que t'otorga una presència tan magnànima????
4.Tos i expectoracions, sobre tot matutines:qué millor manera d'aixecar-se que amb un bon concert rollo "experimenta el que serà la fase terminal de la teua vida durant els primers 15 minuts del teu dia"
5.Disfunció als sentits del gust i l'olfacte:algú ha vist un super heroi fumador???? ¡¡¡¡¡¡¡¡Noooooo!!!!!!!!! I per que???? ¡Per que els seus super poders es vorien danyats si fumaren! I qui no ha somniat mai en ser Spiderman o Wonderbroman? (jo sempre he somniat en eixos pits.....) ¡Encara esteu a temps!
I aixins podra continuar, fent un monografic de 257 pagines on us recordaria que gracies al tabac, deu millons de espanyols, catalans i valencians (jejejejjej.......) naixcuts al voltant de 1985 moriràn prematurament quan s'aproximen als 40-45 anys d'edat. També us podria proposar un extens repertori sobre les malalties generades, o agreujades per el tabac, com son el càncer, l'infart de miocardi, la mort subita (uffff, aixo si que sona realment mal) i els processos respiratoris greus, Pero tranquils no ho penso fer. Bon rotllo.

*****************


EXTRACTE DE LA REVISTA ÜALA. GENER 2004. ARTICLE DE SERGIO FERNANDEZ. TRADUCCIÓ MEUA PROPIA, LA PROXIMA LA FARE AMB EL SALT O EL DIÀFORA MÉS A PROP.....